6 Şubat depremlerinde yerle bir olmuştu! Büyük skandal açığa çıktı

Malatya’daki Hakimbey Apartmanı Faciası ve Mahkeme Süreci

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş merkezli Malatya’da yıkılan Hakimbey Apartmanı, 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi formasını giyen milli basketbolcu Nilay Aydoğan da enkaz altında kalarak hayatını kaybedenler arasındaydı.

Facianın ardından binanın yıkılmasıyla ilgili açılan dava Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Mahkeme sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, binada yaşamını yitiren Gülen Öner, 24 Ocak 2020’de Elazığ depreminden sadece iki gün sonra Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, apartmanlarında oluşan hasarları ve çatlakları bildiren bir dilekçe yazdı.

“HASARSIZ” RAPORU GELDİ!

Mahkeme, Gülen Öner’in talebiyle ilgili Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne soruşturma başlattı. Müdürlükten gelen cevapta, Gülen Öner’in dilekçesinin kayıtlara geçtiği ancak binanın “gözlemsel inceleme” sonucunda “hasarsız” olarak raporlandığı belirtildi.

Yapılan incelemede şu ifadelere yer verildi:

“Malatya ili, Fırat Mahallesi, Mehmet Buyruk Caddesi No:65 adresinde bulunan yapıya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 12 Şubat 2020 tarihli Genel Hayata Etkililik Oluru ve etkinlik kararına istinaden sahada yerinde gözlemsel tespitler yapılmış olup 21 Şubat 2020 tarihinde D2YKS askı kodu ile ‘hasarsız’ tespiti yapılmıştır. Malikler tarafından 30 günlük yasal itiraz sürecinde herhangi bir itirazda bulunulmamış ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra ilan edilerek askıya çıkarılmıştır. 2020 Elazığ depreminden sonra ilgili yapıya herhangi bir dava açılmamıştır.”

Related Posts

İndirim izdihamı: Bir kişi fenalaştı

Mersin’de mağaza açılışında izdiham çıktı. Müşteriler indirimleri ürünleri alabilmek için yarışırken, bir kişi fenalık geçirdi.

Burhaniye’de 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri Büyük Bir İlgiyle Gerçekleşti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen geleneksel 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri’nde 314 pehlivan mücadele etti. Başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş, Furkan Durmuş Altın’ı yenerek altın kemeri kazandı. Organizasyona yoğun ilgi ve katılım gözlemlendi.

Bilim açıkladı: Bebeğin cinsiyeti şansa bağlı değil

Yeni bir araştırma, çocukların cinsiyetinin tamamen şansa bağlı olmadığını ortaya koydu.

Çeşme’de İşe Alınan Görevli Baltayla Öldürüldü

Eski site görevlisi S.Ş., yeni görevlisi Soner Boztepe’yi baltayla öldürdü, tutuklandı.

Galatasaray Taraftarları’ndan Anlamlı Bağış

Salihli’deki Galatasaray Taraftarlar Derneği, engelli gence akülü sandalye hediye etti.

İstanbul’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

İstanbul’da düzenlenen operasyonda 73 düzensiz göçmen yakalandı, sahte belgeler ele geçirildi.