ABD ve Rusya’dan Suriye için ‘acil’ çağrı

ABD ve Rusya, Suriye’de Şiddet Olaylarını BMGK’ya Taşıdı

ABD ve Rusya, Suriye’de artan şiddet olayları nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı. Diplomatik kaynaklar, toplantının 10 Mart Pazartesi günü gerçekleşeceğini bildirdi.

Ölü Sayısı 1000’i Geçti

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre, son iki gündeki çatışmalarda binden fazla kişi hayatını kaybetti. Gözlemevi, Alevilerin yoğun yaşadığı bölgede ölenlerin 745’inin sivil, 125’inin Suriye güvenlik güçleri mensubu, 148’inin ise Esad’a bağlı savaşçılar olduğunu belirtti. Kuruluşun başkanı Rami Abdulrahman, bu rakamların 2013 yılında Şam banliyösünde düzenlenen ve yaklaşık 1.400 kişinin öldüğü kimyasal saldırıdan bu yana en yüksek ölü sayılarından biri olduğunu vurguladı.

Related Posts

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti