Aile Hekimliği’nde yeni dönem

Sağlık Bakanlığı’ndan Aile Hekimliği Uygulamalarında Değişiklik

Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde önemli değişikliklere imza attı. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle birlikte, aile hekimi başına düşen nüfusun azaltılması hedefleniyor.

Yeni planlamalarla birlikte, aile sağlığı merkezleri ve aile hekimliği birimlerinin sayısının artırılması ve yeni açılan aile hekimliklerine nüfusun aktarılabilmesi kolaylaştırıldı.

Aile hekimliği sistemine kayıtlı nüfusun farklı bir ilde ikamet etmesi durumunda, aile hekimliği değişikliği daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Vatandaşlar istedikleri takdirde 1 ay içinde aile hekimini değiştirebilecekler.

Kayıtlı nüfusun sayısının 3 bin 500’e düşürülmesi ile birlikte yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda, fazla olan nüfus yeni açılan aile hekimliği birimlerine aktarılacak.

Yapılan bu önemli değişikliklere ilişkin yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Abdullah Gül, İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, İngiltere’de Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamalarında İngiltere Kralı III. Charles ile bir araya geldi.

Kastamonu’da Zincirleme Kaza: 5 Yaralı

Kastamonu’da 3 otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Muş’ta konuştu Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin, “Bizler şehit ve gazilerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onlarla bu yolda yürümek ve bu süreci beraber inşa etmekten memnuniyet duyuyoruz.

Çin, Dijital Kalkınmada Öne Çıkıyor

Mehmet Bozkurt, Çin’in dijital kalkınmada kayda değer ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Bomba iddia: Üç eski isim kabineye geri dönüyor

Kulislerde; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın görevden alınabileceği konuşuluyor. Kabineye girmesi muhtemel isimler arasında ise Berat Albayrak, Mehdi Eker ve Efkan Ala öne çıkıyor.

TBMM’de Terörsüz Türkiye Komisyonu Toplantısı

Numan Kurtulmuş, siyasi parti temsilcileriyle terörsüz Türkiye komisyonu için bir araya geldi.