CHP’li Aysu Bankoğlu: “Devlet gençleri hapse atan intikamcı bir yönetime dönüştü”

TBMM Genel Kurulu’nda Gençlere Yönelik Kötü Muamelenin Araştırılması Talebi Reddedildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından sunulan ve gençlere yönelik kötü muamele iddialarının araştırılmasını talep eden grup önerisi, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önerinin gerekçesini Meclis kürsüsünde dile getiren CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 19 Mart’ta yaşanan olayları “sivil darbe” olarak nitelendirerek, ardından yaklaşık 1,5 ay boyunca ülkenin çeşitli kentlerinde milyonlarca vatandaşın adaletsizliğe karşı barışçıl protestolar düzenlediğini hatırlattı.

Bankoğlu, protestolar sırasında yüzlerce gencin gözaltına alındığını ve 49’unun halen tutuklu olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanlığı verilerine atıfta bulunan Bankoğlu, 2 binden fazla kişinin gözaltına alındığını ve 260 kişinin tutuklandığını belirtti.

Protestolara katılan gençlerin çoğunluğunun sadece anayasal haklarını kullandığını söyleyen Bankoğlu, gözaltı süreçlerinde işkence ve kötü muamele iddialarının yaygın olduğunu iddia etti. “Yakın mesafeden tazyikli su, yoğun biber gazı, darp uygulamaları, ters kelepçe, sürükleme, cinsel şiddet ve çıplak arama gibi insan haklarına aykırı uygulamalara şahit olduk” dedi.

Bankoğlu, bir genç protestocunun ifadesinden alıntı yaparak, “Hiç direnmememe rağmen defalarca darp edildim. Copla yüzüme vuruldu, saçlarımdan yerlerde sürüklendim. 7-8 saat ters kelepçeyle bekletildik” ifadelerine yer verdi.

Muhalefet, iktidarın gençlere yönelik sert müdahalelerini “düşman hukuku” olarak adlandırırken, AK Parti ve MHP cephesi önergenin gündemin önüne alınmasına karşı çıktı. Tartışmalar sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi.

CHP’li Bankoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti devleti, gençlere geleceği emanet eden bir vizyondan, barışçıl gösteri yapan gençleri hapse atan bir yönetim haline dönüştü. Biz geleceğe sahip çıkan gençlerle gurur duyuyoruz.”

Related Posts

Uçaklarda yeni dönem: Yan oturarak uçuş başlılyor

Havacılık sektöründe devrim niteliğinde bir yenilik geliyor. 2026 itibarıyla bazı havayolu firmaları, maliyetleri düşürmek adına “yarı oturur pozisyonda yolculuk” uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Güvenlik testlerinden başarıyla geçen sistem, sosyal medyada ise adeta infial yarattı.

Son dakika… Ege’de 6 büyüklüğünde deprem: Birçok ilden hissedildi

Ege Denizi’nde, Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Muğla’nın Datça ilçesine 166 kilometre uzaklıkta belirlendi. Türkiye’nin birçok ilinde hissedilen sarsıntı, vatandaşlarda paniğe neden oldu. Uzmanlar, şiddetli depreme ilişkin ilk değerlendirmelerini paylaştı.

Hırsızlıktan 30 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 8 ayrı ‘hırsızlık’ suçundan hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.B. (45) adlı kadın, jandarma ekiplerince yakalandı.

Hayvanseverlerden, belediye önünde ‘ölü köpek’ ile eylem

Ankara’da hayvanseverler, belediye görevlileri sokak köpeklerini toplarken, aşırı doz anestezi nedeniyle öldüğünü iddia ettikleri köpeğin cansız bedeni ile Çankaya Belediyesi önünde protestoda bulundu.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan komisyon vurgulu ‘Terörsüz Türkiye’ paylaşımı: ‘Devlet Bahçeli’nin de bir çağrıda bulunması kıymetlidir’

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından ‘Terörsüz Türkiye’ paylaşımı yaptı. İmamoğlu “TBMM bünyesinde bir komisyonun kurulması adına, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de bir çağrıda bulunması kıymetlidir.” dedi.

Avrupa Birliği Suriye kararını resmen duyurdu!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi. Kallas, Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından …