Depremde 105 kişinin öldüğü Bilge Sitesi davasında eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı’na 21 yıl hapis

Kahramanmaraş Merkezli Deprem Davasında Eski Belediye Başkanına Hapis Cezası

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Osmaniye’de 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi’nin yıkılmasına ilişkin davada eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da dahil olmak üzere 4 sanığa 21’er yıl, 2 sanığa ise 8 yıl hapis cezası verildi.

Osmaniye 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski Osmaniye Belediye Başkanı ve binanın yapıldığı 1995 yılında İmar Müdürü olan Kadir Kara ile müdürlük çalışanlarından Sevinç Ayşe Argun, Hülya İ. ve Mustafa N.’nin ‘Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Duruşmada tutuklu ve tutuksuz toplam 8 sanıkla müşteki ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya 21 yıl hapis cezası verirken, Mustafa N. ve Hülya İ. beraat etti. Mustafa İpek ve Faruk Pilge 8’er yıl, Ayşe Sevinç Argun ile tutuklu sanıklar Ayhan Gedik, Haluk Koç da 21’er yıl hapis cezası aldı.

KONU | Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem 11 ili vurdu; 4. seviye alarma geçildi!


Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

 

 

Related Posts

Fatih Altaylı’dan cezaevinde bomba Fahrettin Altun kulisi: ‘Erdoğan tereddüt etmeden ipi çekmiş’

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı görevden alınan eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Gazzelinin gidecek yeri yok: İsrail yıkıma para dağıtıyor

Tampon bölge oluşturma bahanesiyle Gazze Şeridi’nde binlerce evi dozerlerle yıkan İsrail’in her yıkımı bir maaşa dönüşüyor. Gazze’de evleri yıkan İsrailli operatörlere bina başı prim ödeniyor.

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.