Eşinin iş adresini bilmeyen koca, boşanma davasında kusurlu sayıldı

Antalyalı Kadın, Eşine Boşanma Davası Açtı

Antalya’da yaşayan bir kadın, eşi tarafından kendisine ve çocuğuna ilgi gösterilmediğini, yatağının ayrıldığını, habersiz seyahatlere çıktığını, sosyal medyada engellendiğini ve eşinin ailesi tarafından dışlanıp hakarete uğradığını belirterek boşanma davası açtı. Davalı koca, dava dilekçesi kendisine usulüne uygun tebliğ edildiği halde, davaya cevap dahi vermedi.

Antalya 8. Aile Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda, eşinin ilgisiz davranışlarından dolayı erkeği kusurlu buldu ve “evlilik birliğinin temelden sarsıldığını” tespit etti. Mahkeme, çiftin boşanmalarına, çocuğun velayetinin anneye verilmesine, erkeğin çocuk yararına aylık 1000, kadın yararına aylık 1000 lira tedbir nafakası ödemesine ve kadına 20 bin lira maddi tazminat ödenmesine karar verdi.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını uygun buldu ancak kadına ödenecek maddi tazminatı 75 bin liraya yükseltti. Erkeğin temyiz başvurusu üzerine dosya Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ilk derece mahkemelerince verilen kararı uygun buldu ve davalı kocanın temyiz istemini reddederek, hükmün onanmasına karar verdi.

Related Posts

Fatih Altaylı’dan cezaevinde bomba Fahrettin Altun kulisi: ‘Erdoğan tereddüt etmeden ipi çekmiş’

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı görevden alınan eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Gazzelinin gidecek yeri yok: İsrail yıkıma para dağıtıyor

Tampon bölge oluşturma bahanesiyle Gazze Şeridi’nde binlerce evi dozerlerle yıkan İsrail’in her yıkımı bir maaşa dönüşüyor. Gazze’de evleri yıkan İsrailli operatörlere bina başı prim ödeniyor.

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.