IAEA duyurdu: İsrail İsfahan’daki 4 binaya hasar verdi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı İsrail’in İsfahan’daki Nükleer Tesisi Hakkında Konuştu

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, İsrail’in saldırı düzenlediği İsfahan’daki nükleer tesis hakkında açıklamalarda bulundu.

Grossi, cuma günü gerçekleşen saldırıda merkezi kimya laboratuvarı, uranyum dönüştürme tesisi, Tahran reaktör yakıtı üretim tesisi ve uranyum tetraflorür (UF4) metal işleme tesisi olmak üzere dört binanın zarar gördüğünü belirtti.

IAEA Başkanı Grossi, İran’da bulunmaya devam edeceklerini ve denetimlerin güvenlik koşulları izin verdiği sürece devam edeceğini vurgulayarak, Fordo yakıt zenginleştirme tesisi ile inşa aşamasında olan Hondab ağır su reaktöründe herhangi bir hasar tespit edilmediğini bildirdi. Natanz Nükleer Tesisi’nin yer altındaki bölümüne yönelik herhangi bir saldırı olmadığını dile getirdi.

Related Posts

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti