İzmir’de çocuğunun boğazına bıçak dayayan babaya tahliye

İzmir’de Boşanma Aşamasındaki Eşini Tehdit Eden Sanığın Yargılanması Başladı

İzmir’de boşanma aşamasındaki eşini görüntülü arayıp çocuğunun boğazına bıçak dayayan ve hakkında ‘kasten yaralama’ ve ‘silahla tehdit’ iddiasıyla dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı. 29. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ş.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanığın Pişmanlık İfade Etmesi

Sanık, savunmasında, yaşanan olaylardan pişman olduğunu söyledi. Öfkesine yenik düştüğünü belirten sanık, eşinin kendisini aldattığını iddia etti. Söz alan mağdur çocuğun avukatı Nevraz Zeliha Sığın, sanığın çocuklarına karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu işlediğini ileri sürerek, mahkemeye görevsizlik talebinde bulundu.

Tahliye Kararı Verildi

Esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı ise sanığın cezaevinde geçirdiği süreyi göz önünde bulundurup tahliyesi yönünde görüş sundu. Sanığın tahliyesine karar veren hakim, görevsizlik talebini reddetti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan hakim, sanığa, karşısına aynı suçla gelmesi durumunda bu kez tahliye vermeyeceğini, ayrıca çocuklarına düzgün babalık yapmasını ve eşiyle aralarında yaşanan problemlerin hıncını da çocuklardan çıkarmaması yönünde uyarıda bulundu.

Olayın Geçmişi

Burdur’da yaşayan 26 yaşındaki F.A., İzmir’de yaşayan ve boşanma aşamasında olduğu 32 yaşındaki kocası Ş.A’nın kendisini görüntülü arayıp tehdit etmek için çocuğunun boğazına bıçak dayadığı şikayetiyle savcılığa başvurmuş, şikayet üzerine 18 Kasım 2024’te polis ekiplerinin gözaltına aldığı Ş.A. tutuklanmıştı. Babanın yanında bulunan çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı belirtilmişti.

Ş.A. hakkında çocuğu B.A’ya yönelik “kasten yaralama” ve “silahla tehdit” iddiasıyla 6,5 yıl, eşi F.A’ya karşı ise “silahla tehdit” iddiasıyla 2 yıla kadar olmak üzere toplam 8,5 yıl hapis cezası istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame kabul edilmişti. (ANADOLU AJANSI)

Related Posts

ABD Başkanı Donald Trump, kararnameyi imzaladı! Suriye’ye yaptırımları kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı. Konuya ilişkin Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Bu, ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek ve teşvik etmek için bir çabadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yangına müdahale eden itfaiyecileri öldürdü: FBI ve SWAT alarma geçti

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Trump’tan Netanyahu’ya Gazze şartı: Parayı veriyorum davayı düşürün

ABD yönetiminin son dönemde Gazze’de ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrıları artıyor. Başkan Donald Trump’ın İsrail yargısına müdahale çabaları da bu kapsamda değerlendiriliyor. Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davalarının düşürülmesi için çabalayan Trump, buna karşılık Gazze’deki savaşın bitmesini talep ediyor.

Fethiye’de uyuşturucu operasyonu 5 tutuklama

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddelerle yakalanan 7 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü

CHP’li Günaydın ‘butlan’ ve ‘kayyum’ çıkışı

CHP’li Günaydın, “Partilere yönelik ne butlan ne de kayyum kararının hukuki temeli yok” dedi.