Kenya’da taş ocağının çökmesi sonucu 3 kişi öldü

Malindi Kasabasında Taş Ocağı Çöktü: Bir Kişi Kurtarıldı, Diğerleri Endişeyle Aranıyor

Malindi kasabasında meydana gelen taş ocağı çökmesi sonucu, yetkililer olay yerinden bir kişinin sağ kurtarıldığını duyurdu. Ancak, enkaz altında kalan diğer kişilerin durumu hakkında endişeler devam ediyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, kapatılmış olan resmi bir taş ocağında yaşanan bu olay, bölgede uzun süredir var olan ciddi güvenlik risklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Malindi Komiser Yardımcısı David Lusava, hükümetin taş ocağını kapatmasına rağmen bazı kişilerin yasa dışı faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Çökme esnasında, taş çıkarma faaliyeti yapan bir grup işçinin arasında üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Kurtarma ekipleri, olay yerine hızla sevk edilerek enkaz altında kalan bir kişiyi sağ olarak çıkardı. Ancak, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Komiser Lusava, olayın detaylarıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın başlatıldığını ve halkın güvenliği için alınan önlemlere uymaları gerektiğini vurguladı. “Benzer trajedilerin yaşanmaması için kanunların titizlikle uygulanması gerekmektedir,” dedi.

Related Posts

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu