Papa’dan Sudan’da savaşan taraflara “düşmanlıkları sonlandırma” çağrısı

Papa Franciscus: Sudan’daki Çatışma En Ciddi İnsani Krize Neden Oluyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Sudan’daki çatışmanın dünyadaki en ciddi insani krize neden olduğunu belirtti. Papa, taraflara düşmanlıkları sona erdirme ve müzakere masasına oturma çağrısı yaparak, Sudan’daki dramatik duruma dikkat çekti.

Vatikan’da bulunan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını icra eden Papa, dua sonrasında yaptığı konuşmada, 2023’te başlayan çatışmanın Güney Sudan’da da dramatik sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Papa, her iki ülke halkına kardeşlik, dayanışma ve şiddetten kaçınma çağrısında bulunarak, savaşan taraflara müzakere masasına oturma çağrısını yineledi.

Papa Franciscus, uluslararası topluma da seslenerek, yerinden edilmiş kişilere gerekli yardımların ulaştırılması ve barışın sağlanması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini belirtti.

Sudan’daki Çatışmanın Detayları

Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana devam eden çatışmalar, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki anlaşmazlıkların bir sonucu olarak ortaya çıktı. Çatışmaların sona erdirilmesi için yapılan tüm çözüm girişimleri ise sonuçsuz kaldı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Sudan’daki çatışmalar sonucunda 20 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkeden kaçanların sayısı 3 milyonu aşarken, yerinden edilen kişi sayısı da 9 milyona yaklaştı. 25 milyondan fazla insan ise insani yardıma muhtaç durumda bulunuyor.

Related Posts

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu