Rusya’da görkemli tören: Putin’den Batı’ya gözdağı… Türk İHA’ları dev ekranda gösterildi

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın mağlubiyetinin 80. yıl dönümü, Moskova’da muhteşem bir törenle kutlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva gibi birçok yabancı lider de katıldı.

Kızıl Meydan’da düzenlenen törende, Yars kıtalararası balistik füze sistemleri, Giatsint-K ve Malva topçu araçları sergilendi. Ayrıca Su-35 ve MiG-29 savaş uçakları gösteri uçuşu gerçekleştirdi, Ölümsüz Alay yürüyüşü yapıldı.

Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam, Mısır, Çin, Laos, Moğolistan ve Myanmar askerlerinden oluşan 11 binden fazla asker de Rusya’nın desteğiyle geçitte yer aldı.

Rusya lideri Putin, komutanların bayramını kutladıktan sonra ulusa seslendi. Putin, Zafer Günü’nü kutlayarak, Rus halkının Nazi Almanyası’na karşı verdiği zaferi ve savaş sırasında kaybettikleri milyonlarca canı anma gerekliliğini vurguladı.

Putin, Nazizm karşısında Rusya’nın daima “yıkılmaz bir engel” olacağını ve İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilmesinin birçok ülkenin çabasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Putin’in konuşmasının ardından Ukrayna’daki savaşı “Nazilere karşı özel askeri operasyon” olarak nitelendirdi. Tören öncesinde, Ukrayna’dan gelebilecek olası saldırılara karşı güvenlik önlemleri artırıldı ve Kızıl Meydan çevresinde sinyal kesici cihazlar kullanıldı.

Kırgızistan askerlerinin Rus askerlerine refakat ettiği geçit töreninde, Türkiye’den satın alınan Bayraktar, Aksungur ve Akıncı İHA’ları gösterildi.

Related Posts

Uçaklarda yeni dönem: Yan oturarak uçuş başlılyor

Havacılık sektöründe devrim niteliğinde bir yenilik geliyor. 2026 itibarıyla bazı havayolu firmaları, maliyetleri düşürmek adına “yarı oturur pozisyonda yolculuk” uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Güvenlik testlerinden başarıyla geçen sistem, sosyal medyada ise adeta infial yarattı.

Son dakika… Ege’de 6 büyüklüğünde deprem: Birçok ilden hissedildi

Ege Denizi’nde, Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Muğla’nın Datça ilçesine 166 kilometre uzaklıkta belirlendi. Türkiye’nin birçok ilinde hissedilen sarsıntı, vatandaşlarda paniğe neden oldu. Uzmanlar, şiddetli depreme ilişkin ilk değerlendirmelerini paylaştı.

Hırsızlıktan 30 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 8 ayrı ‘hırsızlık’ suçundan hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.B. (45) adlı kadın, jandarma ekiplerince yakalandı.

Hayvanseverlerden, belediye önünde ‘ölü köpek’ ile eylem

Ankara’da hayvanseverler, belediye görevlileri sokak köpeklerini toplarken, aşırı doz anestezi nedeniyle öldüğünü iddia ettikleri köpeğin cansız bedeni ile Çankaya Belediyesi önünde protestoda bulundu.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan komisyon vurgulu ‘Terörsüz Türkiye’ paylaşımı: ‘Devlet Bahçeli’nin de bir çağrıda bulunması kıymetlidir’

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından ‘Terörsüz Türkiye’ paylaşımı yaptı. İmamoğlu “TBMM bünyesinde bir komisyonun kurulması adına, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin de bir çağrıda bulunması kıymetlidir.” dedi.

Avrupa Birliği Suriye kararını resmen duyurdu!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi. Kallas, Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından …