Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Ukrayna mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Suriye’ye Yardımlar Artacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, yaptığı açıklamada, “Yeni Suriye’de Sayın Bakan Sybiha’ya hoş geldiniz diyorum. Suriye bugün tüm Arap ve yabancı heyetleri memnuniyetle karşılıyor. Suriye yeni tarih yazıyor, yeni ilişkiler kuruyor. Eski rejim döneminden kalma bir kopukluk sayfasını kapatıyor.” dedi.

Şeybani, Suriye ve Ukrayna halklarının benzer tecrübeleri paylaştığını belirterek, “Ukrayna ile siyasi, ekonomi ve toplumsal alanlarda işbirliğimiz olacak. Bilimsel alanda da Ukrayna ile ilişkilerimiz yeniden kurulacak.” şeklinde konuştu.

Suriye’nin fiili yöneticisi Ahmed el-Şara ile de görüşen Sybiha, Salı günü gelmesi beklenen un sevkiyatının ardından Ukrayna’nın Suriye’ye daha fazla gıda yardımı yapacağını dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, bugün Şam’da yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile resmi temaslarda bulunmuştu.

Related Posts

İndirim izdihamı: Bir kişi fenalaştı

Mersin’de mağaza açılışında izdiham çıktı. Müşteriler indirimleri ürünleri alabilmek için yarışırken, bir kişi fenalık geçirdi.

Burhaniye’de 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri Büyük Bir İlgiyle Gerçekleşti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen geleneksel 9. Kızıklı Yağlı Güreşleri’nde 314 pehlivan mücadele etti. Başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş, Furkan Durmuş Altın’ı yenerek altın kemeri kazandı. Organizasyona yoğun ilgi ve katılım gözlemlendi.

Bilim açıkladı: Bebeğin cinsiyeti şansa bağlı değil

Yeni bir araştırma, çocukların cinsiyetinin tamamen şansa bağlı olmadığını ortaya koydu.

Çeşme’de İşe Alınan Görevli Baltayla Öldürüldü

Eski site görevlisi S.Ş., yeni görevlisi Soner Boztepe’yi baltayla öldürdü, tutuklandı.

Galatasaray Taraftarları’ndan Anlamlı Bağış

Salihli’deki Galatasaray Taraftarlar Derneği, engelli gence akülü sandalye hediye etti.

İstanbul’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

İstanbul’da düzenlenen operasyonda 73 düzensiz göçmen yakalandı, sahte belgeler ele geçirildi.