TCMB Para Politikası Kurulu’nun 2025’teki ilk ve son toplantı tarihi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2025 Yılı Para Politikası Takvimi Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelecek yıl izlenecek politikalara ilişkin yol haritasını belirledi. Para Politikası Kurulu (PPK) 2025 yılında 8 toplantı gerçekleştirecek. TCMB, PPK toplantılarının tarihlerini yayınladı. Buna göre, PPK gelecek yılın ilk toplantısını 23 Ocak’ta, son toplantısını ise 11 Aralık’ta gerçekleştirecek.

TCMB, PPK’nın 2025 yılında yapacağı 8 toplantıda, toplantı özetlerinin paylaşılacağı, enflasyon raporları ve finansal istikrar raporlarının açıklanacağı tarihleri duyurdu.

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, 2025 yılında Kapsamlı Kurumsal Maliyet Analizi (KKM) uygulamasının sonlandırılması planlanıyor.

TCMB sosyal medya hesabından paylaşılan takvime göre, PPK 2025 yılında 23 Ocak, 6 Mart, 17 Nisan, 19 Haziran, 24 Temmuz, 11 Eylül, 23 Ekim ve 11 Aralık tarihlerinde toplantılarını gerçekleştirecek. PPK toplantılarına ilişkin özetler ise 30 Ocak, 13 Mart, 25 Nisan, 26 Haziran, 31 Temmuz, 18 Eylül, 31 Ekim ve 18 Aralık 2025 tarihlerinde internetten yayınlanacak.

TCMB’nin duyurduğu takvime göre, Enflasyon Raporları 7 Şubat, 22 Mayıs, 14 Ağustos ve 7 Kasım; Finansal İstikrar Raporları ise 30 Mayıs ve 28 Kasım 2025 tarihlerinde kamuya açıklanacak.


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

İşçiye emekliye üç kuruş zammı çok gör! Kırgızistan’ın 58 milyon dolar borcunu sil!

Kırgızistan, Temmuz 2012’de altyapı projeleri finansmanı için Türkiye’den 100 milyon dolar kredi aldı. 7 yılı geri ödemesiz yüzde 0.1 sabit faiz ve 20 yıl vadeli bu borcu Kırgızistan 2019’dan ödemeye başladı. Borcun 58 milyon 847 bin 926 dolar …

Bakan Yumaklı, Iğdır’da ‘Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ kapsamında ilk hayvan teslim törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında Iğdır’da ilk etapta 14 çiftçiye 235 hayvan teslim etme törenine katıldı.

GTB’de Gıda Analiz Eğitimi Düzenlendi

GTB Laboratuvarı, gıda analizlerinde kaliteyi artırmak için eğitim programı düzenledi.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Bilecik’te Kural İhlaline Ceza

Bilecik’te dönüş kuralını ihlal eden sürücülere toplam 3.972 TL ceza kesildi.

Restoranlar tarihinin en kara senesini yaşıyor

Menü fiyatları haftalık değişiyor restoranlar iş yapamaz hale geldi.