UNSMIL’den Libya Ekonomisi İçin Anlaşma Çağrısı

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu, Libya’da Ortak Bütçe İçin Aracılık Yapmaya Hazır

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya’daki taraflar arasında ortak bir bütçe konusunda anlaşmaya varılması amacıyla görüşmeleri kolaylaştırmaya hazır olduğunu duyurdu.

Libya Merkez Bankası tarafından yapılan “iki rakip hükümetin çift harcamaları” sonucu ülkenin mali durumunun kötüleşmesi ve doların devalüasyonu kararının ardından UNSMIL konuyla ilgili açıklamada bulundu.

UNSMIL açıklamasında, Libya dinarının devalüe edileceğinin duyurulmasının ardından, ekonomik durumun kötüleşmesi ve sorumlular arasındaki karşılıklı suçlamaların artması nedeniyle endişe duyulduğu vurgulandı.

Taraflara ulusal çıkarları ön planda tutmaları ve ulusal ekonominin istikrarına yönelik acil önlemler konusunda anlaşmaya varmaları çağrısı yapılan açıklamada, Libya’nın birleşik ulusal bütçe ile şeffaf mali yönetimi güvence altına alması gerektiği belirtildi.

UNSMIL’nin birleşik bütçe ve ilgili konulardaki görüşmeleri kolaylaştırmaya hazır olduğu belirtilen açıklamada, döviz açığının genişlemesi ve para biriminin değer kaybı gibi ekonomik sorunlara dikkat çekildi.

Libya’da yaşanan siyasi bölünmenin de ekonomik krizi derinleştirdiği ve her iki hükümetin de çift paralel harcama yapmasıyla durumun daha da zorlaştığı ifade edildi.

Merkez Bankası’nın dinarın değerini düşürme kararı sonrasında Libya Ulusal Birlik Hükümeti ve Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümet arasındaki suçlamaların arttığı belirtilen açıklamada, tarafların birleşik bir hükümet kurulması için ciddi şekilde politik sürece dahil olması gerektiği vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Muetaz Wannes – Güncel

Related Posts

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir