Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Teknolojiekrani

Teknolojiekrani için hızlı ve güncel haberler

Teknolojiekrani

Teknolojiekrani için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ten Ekonomi Yönetimine Sert Eleştiriler

By Serkan Çelik
27 Nisan 2026 1 Min Read
İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ten Ekonomi Yönetimine Sert Eleştiriler için yorumlar kapalı

27 Nisan 2026 tarihinde Almanya’da düzenlenen Hannover Sanayi Fuarı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetimine yönelik önemli mesajlar iletti. Avdagiç, etkinliğin bazı kazanımlar sağladığını kabul ederken, mevcut savaş koşulları ve iş dünyasının sürdürülebilirliği için “ince ayar” çağrısında bulundu. “Finans, rezerv ve baskılanmış kur ağırlıklı sürdürülen politikada bazı noktalarda güncellemeye ihtiyaç var” diyen Avdagiç, enflasyonla mücadeleyi unutmamakla birlikte, döviz kuru politikası ve ticaret rejimlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

“İthalat Cazip, İhracat Zorlaşıyor” ifadesini kullanan Avdagiç, döviz kuru ile enflasyon arasındaki farkın genişlemesinin üreticiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Yılın ilk çeyreğinde döviz kurundaki %3’lük artışa karşın enflasyonun %10 seviyesine çıktığına dikkat çeken Avdagiç, “Dövizdeki düşük artış, ithalatı kolaylaştırmakta ancak ihracatçının rekabet gücünü zayıflatmaktadır. Mal ihracatının ithalatı karşılama oranı %75’in altında olmamalıdır (2026 hedefi %69 seviyesinde)” diyerek iş dünyasının bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Asgari ücrette “ara zam” konusuna da değinen Avdagiç, mevcut sistemin korunmasının önemine vurgu yaparak, “Asgari ücret yılda bir kez düzenleniyor. Mevcut sürecin devam etmesi mantıklı olacaktır” şeklinde konuştu.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, ekonomi programına yönelik eleştirilerini dile getirerek, yapısal reformların önemine dikkat çekti. Eğilmez, “Çözüm sadece faiz ve vergi gibi teknik adımlarla sağlanamaz. İlk adım, hukukun üstünlüğü ve güçler ayrımına dayalı demokrasinin yeniden tesis edilmesidir. Yapısal reformlar olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, iş dünyasının önde gelen isimlerinden gelen tepkilerin, Ankara kulislerinde Mehmet Şimşek’in ekonomi programının sürdürülebilirliğine dair tartışmaları yeniden gündeme getireceği yönünde yorumlanıyor.

Author

Serkan Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Bilecik Çevre Platformu, Doruk Madencilik İşçilerinin Yanında

Next

Emlakbank Konutları Davasında Alt Yüklenicinin Sorumluluğu Teyit Edildi

SON YAZILAR

  • İkinci el araç alırken bildiğiniz tüm kuralları unutun: Artık sadece ekspertiz yetmiyor
  • WhatsApp Android İçin Medya Görüntüleyici Arayüzünü Yeniliyor
  • Ekonomik güven Temmuz’da arttı
  • Beyin kadar hızlı ‘çip’
  • Altın ve gümüş artık dijital ortamda
  • Rusya, Telegram’ın kurucusu için yakalama kararı çıkardı
  • Haluk Levent’ten Bahçeli’ye çağrı: “245 milyon doların dökümlerini açıklatın”
  • Beykoz Belediyesi’nin Cumhur’a ilgisi: MHP heyetini ağırladı
  • YENİ Parti ilk YDK toplantısını yaptı
  • Mesudiye’de 15 bin hayvan kapasiteli mera projesine kritik bilirkişi raporu: ‘ÇED kararı mevzuata uygun değil’

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (861)
  • Ekonomi (66)
  • Haber (295)
  • Sağlık (79)
  • Teknoloji (44)
Copyright 2026 — Teknolojiekrani. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort