Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Teknolojiekrani

Teknolojiekrani için hızlı ve güncel haberler

Teknolojiekrani

Teknolojiekrani için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Mersin’de Ormanlık Alanlara Giriş 30 Ekim’e Kadar Yasaklandı

By Serkan Çelik
15 Mayıs 2026 1 Min Read
Mersin’de Ormanlık Alanlara Giriş 30 Ekim’e Kadar Yasaklandı için yorumlar kapalı

Mersin Valiliği, son dönemde artan sıcak hava koşulları ve yangın tehlikesi nedeniyle ormanlık alanlara girişleri 30 Ekim tarihine kadar yasaklama kararı aldı. Bu kapsamda, ateş yakmak, havai fişek kullanmak ve kıvılcım çıkarabilen ekipmanlarla çalışma gibi faaliyetler de kısıtlandı.

Yaz aylarında meydana gelen yüksek sıcaklıklar ve düşük nem oranı, orman yangınlarını tetikleyebileceği için yeni önlemler alındığı ifade edildi. Valilikten yapılan açıklamada, bu yasakların yangın riskini azaltmak amacıyla alındığı belirtildi. Ormanlık alanlara yalnızca özel izinle av faaliyeti yürüten kişilerin girişi serbest olacak.

Ayrıca, ormanlık alanlarda ateş yakmanın yasak olduğu ve orman sınırlarına 4 kilometre mesafede havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanılmasına da izin verilmeyeceği vurgulandı. Anız yakma, tarla ve bahçe temizliği amacıyla bitki örtüsünün ateşe verilmesi de yasaklar arasında yer alıyor.

Valilik, ormanlık alanlara yakın bölgelerde kaynak makinesi, spiral gibi kıvılcım çıkarabilecek teçhizatların da kullanılamayacağını duyurdu. Ancak zorunlu durumlarda yapılacak çalışmaların, gerekli izinler alınarak ve yangın güvenlik tedbirleri sağlanarak gerçekleştirileceği aktarıldı.

Açıklamada, ormanlık alanlara komşu mülk sahiplerinin de yangın riskine karşı sorumluluk taşıdığına dikkat çekilerek, mülk sınırları içinde yanıcı materyallerin temizlenmesi ve yangın emniyet şeridi oluşturulması gerektiği belirtildi. Enerji nakil hatlarının bakım ve kontrol çalışmalarının artırılacağı, gerek görülmesi halinde kontrollü elektrik kesintileri uygulanabileceği ifade edildi.

Kamu kurumları, belediyeler ve kolluk kuvvetlerinin yangınlarla mücadelede işbirliği içinde çalışacağı; belediyelerin çöp toplama alanları ve yol kenarlarında temizlik faaliyetleri yürüteceği, iş makinelerini hazır bulunduracağı bildirildi. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda tahliye planları ve toplanma alanları oluşturulacağı da açıklandı.

Author

Serkan Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

9 İlde Geçmişe Darbe: Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Next

Engelli Gençler Askerlik Hayallerini Gerçekleştirdi: Duygu Dolu Törenler

SON YAZILAR

  • Uluslararası öğrencilere 2 yıl ikamet izni
  • İkinci el araç alırken bildiğiniz tüm kuralları unutun: Artık sadece ekspertiz yetmiyor
  • WhatsApp Android İçin Medya Görüntüleyici Arayüzünü Yeniliyor
  • Ekonomik güven Temmuz’da arttı
  • Beyin kadar hızlı ‘çip’
  • Altın ve gümüş artık dijital ortamda
  • Rusya, Telegram’ın kurucusu için yakalama kararı çıkardı
  • Haluk Levent’ten Bahçeli’ye çağrı: “245 milyon doların dökümlerini açıklatın”
  • Beykoz Belediyesi’nin Cumhur’a ilgisi: MHP heyetini ağırladı
  • YENİ Parti ilk YDK toplantısını yaptı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (861)
  • Ekonomi (66)
  • Haber (295)
  • Sağlık (80)
  • Teknoloji (44)
Copyright 2026 — Teknolojiekrani. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort