350 kişilik tatbikat

Yalova Valilik Binası Deprem Tatbikatıyla Yeniden İnşa Ediliyor

Yalova Valilik binası, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edilme kararı alındı. Yapılan tatbikatta 7.2 büyüklüğünde senaryo gereği gerçeği aratmayan bir deprem simülasyonu gerçekleştirildi ve 3 bin 900 binada hasar meydana geldi. Tatbikata İstanbul, Bilecik, Kocaeli ve diğer 6 ildeki ekipler olmak üzere toplamda 120 araç ve 350 personel katıldı. Ayrıca, 4 arama-kurtarma köpeği de tatbikata destek verdi.

Vali Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz ve AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan tatbikatı yakından takip etti. Vali Kaya, tatbikatın gece yarısına kadar süreceğini belirterek, “Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 7.2 büyüklüğündeki deprem tatbikatıyla, afete hazır ekiplerimizi koordine bir şekilde çalıştırarak, olası bir deprem durumuna karşı hazır hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Deprem Öncesi Binalarımızı Yenilemeliyiz’ Uyarısı

Vali Kaya, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak, “Tatbikatlarımız ne kadar başarılı olursa olsun, riskleri azaltmadığımız sürece sevdiklerimizi kaybetme riskimiz var. Bu nedenle, deprem gelmeden önce kentsel dönüşümle binalarımızı güçlendirmeliyiz. Gelecekte olası bir depremde Yalova’nın zor durumda kalabileceğini göz önünde bulundurarak, ekiplerimizle sık sık benzer tatbikatlar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘Büyük Bina Stokumuzda Ağır Hasar Alabilecek Yapılar Var’

Vali Kaya, olası bir deprem durumunda kent genelinde 3 bin 900 binanın hasar almasının beklendiğini belirterek, “Kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük bina stokumuzu güçlendiriyoruz. Valilik binamızın yıkılmasıyla başlayan süreç, 250 kamu kuruluşunda performans analizi sonucunda güçlendirme çalışmalarıyla devam edecek. Büyük bina stokumuzda ağır hasar alabilecek yapılar var ve bu yapıların yenilenmesi önem arz ediyor” dedi.

Related Posts

Merkez Av Komisyonu, 2025-2026 dönemi için avlanma bölgelerini ve türleri belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun 2025-2026 dönemine ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hamas’tan Müslüman liderlere çağrı: Kınama paradoksundan çıkın artık

Gazze’de terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik 21 aydır süregelen soykırımına karşı izzet ve hürriyet mücadelesi veren Hamas, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak yardım talep etti. Hamas’ın dünkü “Ateşkes müzakerelerine hazırız” açıklamasının akabinde İsrail yine Gazze’de bir katliam gerçekleştirmiş ve çok sayıda Filistinliyi şehit etmişti.

Yangın felaketinde ‘mucize’ görüntü: Zeytinlik sapasağlam kaldı

İzmir’de günlerce süren orman yangınında, küle dönen büyük bir alanın ortasında kalan zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeye alevlerin ulaşmaması ilginç bir görüntü oluşturdu

Traktör ikiye bölündü: 1’i ağır 2 yaralı

Gaziantep’te TIR ile çarpışan traktör ikiye bölündüğü kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Gözaltındaki Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, “rüşvet” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı. Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı verildi.

Afrika üzerinden geliyor! Bugün başlıyor: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek vatandaşları günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaya çağırdı.