Ferdi Tayfur’un ‘dev serveti’ denildi… Çok şaşıracaksınız… Odatv araştırdı

“`html

FERDİ TAYFUR’UN SERVETİ GÜN IŞIĞINA ÇIKTI

Ferdi Tayfur’un vefatından sonra mirası dikkatleri üzerine çekti. Ünlü sanatçı, geride 80 daire, 7 villa, Marmaris’te bir yarımada ve pek çok gayrimenkul bıraktı. Emlak uzmanları, Tayfur’un yarımadasının değerinin “En az 12 milyon dolar” olduğunu belirtmektedir. Toplamda yaklaşık 400 milyon TL değere sahip arazilerin yanı sıra, İstanbul ve Adana’daki mülklerinin 3 milyon TL etikete sahip olduğu konuşulurken, bu mirasın Tayfur’un 5 çocuğu arasında paylaştırılması bekleniyor.

YILLIK 35 MİLYON TL TELİF HAKKI

Diğer yandan, Sabah gazetesinden Ömer Karahan’ın raporuna göre; Ferdi Tayfur, müzik meslek birliklerinden eseri ve yapımcı kimliği sayesinde yılda 12 milyon TL’ye yakın hak ediş alıyor. Ayrıca, birçok dijital platformdan yılda toplamda 23 milyon TL telif geliri elde ettiği ifade ediliyor. Bu iki gelir kaleminin bir araya gelmesiyle Tayfur’un yıllık telif geliri 35 milyon TL’ye ulaşıyor. Eserlerinin reklam projelerinde veya sinema filmlerinde elde edilen gelirler ise bu toplam rakama dahil edilmiyor.

4 MİLYON DOLARLIK YALI DURUMU

Tayfur’un avukatı Hakan Tamgüç, miras konusundaki tartışmalara son verme amacıyla gerekli yasal işlemleri başlatacağını açıkladı. Tayfur’un kızı Tuğçe’yi mirastan men etme niyetinde olduğunu belirten Tamgüç, “Ferdi Abi buna hazır, hastalığı geçtikten sonra gerekeni yapacağız” ifadesini kullandı. Ayrıca, Tayfur’un bir dönem ilişki yaşadığı Necla Nazır’a da yüklü miktarda yardımda bulunduğunu belirtirken, “Emirgan’da 3-4 milyon dolarlık yalı hediye etti” dedi.

Tuğçe Tayfur’un avukatı Alperen Çakmak ise “Neler Oluyor Hayatta” programında, “50 milyon TL’lik dava açıldı mı?” sorusuna cevap olarak; “Avukat bey, böyle bir dava yok diyor fakat açıkça bir dava mevcut ve 50 milyon TL talep ediliyor” dedi. Çakmak, bunun dışında, Tuğçe hanımın şarkılarının kullanılmaması için açılan bir davanın da devam ettiğini duyurdu.

TARKAN’LA YARIŞAN BİR SERVET

Tayfur’un mirası ‘servet’ olarak değerlendirilse de 2010 ve 2020’li yıllarda birçok sanatçının konser başına talep ettikleri rakamlar bu serveti gölgede bırakıyor. Örneğin, ünlü sanatçı Tarkan, 2023 yılında sadece beş yurtdışı konserinden 12 milyon euro gelir elde ederek liste başı oldu.

FERDİ TAYFUR’UN SANATSAL GİZEMİ

Ferdi Tayfur, 1967’de “Derdim Nedir Sormuyorlar / Melekler Güler Yüze” ve diğer eserleriyle müzik hayatına adım attı. “Önce Bırak Şu Gurbeti” ve “Çeşme” ile büyük bir şöhret kazandı. Sanatçının çok sayıda albüm, konser ve film çalışması bulunuyor.

PRANGALAR: EN ÇOK SATAN ALBÜM

Ferdi Tayfur’un “Çeşme” adlı filmi sinemalarda gösterime girdi. 1992’de yayımlanan “Prangalar” albümü ise 5 milyon üzerinde satışıyla Türkiye’deki en popüler albüm unvanını taşıyor ve Tayfur’un en çok satan eseridir.

24 PLAK, 33 ALBÜM

Ferdi Tayfur’un 24 adet 45’lik plağı ve 33 albümü bulunmaktadır. 9 defa Altın Plak Ödülü ve 4 kez Kral TV Türkiye Video Müzik Ödülü sahibi; Tayfur, sahne performanslarıyla da geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

EN BÜYÜK KONSER: GÜLHANE PARKI

1993 yılında İstanbul Gülhane Parkı’nda 200 bin kişilik bir kalabalığa konser veren Tayfur, dünyanın en büyük korosunu oluşturdu. İki yıl sonra 1995’te tekrar Gülhane’de konser verdi ve binlerce hayranıyla buluştu.

KONSER ZİRVESİ: AVRUPA’DAKİ ETKİNLİKLER

İstanbul dışında 2002’de Adana’da verdiği konser etkinliğiyle pek çok kişiyle bir araya gelen Tayfur, gurbetçi hayranları için Avrupa’da da sahne aldı.

KONSERLERE YOĞUN İLGİ: “EMMİOĞLU FIRTINASI”

Tayfur’un verdiği konserler o dönemde gazetelerde “fırtına” olarak tanımlanırken, kalabalıkların arasında bulunan hayranları bazen sevinçten bayılma veya fenalaşma gibi olaylarla dikkat çekti.

FİLM EFSANELERİ: SİNEMADA KIRILAN REKORLAR

Tayfur yalnızca şarkılarla değil, aynı zamanda pek çok filmle de dikkat çekti. Kendi adını taşıyan yapımlarının büyük gişe başarıları elde ettiği biliniyor.

DÜNYA REKORU: “DERBEDER” FİLMİ

1977 yılında vizyona giren “Derbeder” filmi, ilk haftasında İstanbul’da 3.5 milyon izleyiciye ulaştı ve toplamda 12 milyon izleyici hasılatıyla Türk sinema tarihindeki en çok izlenen film unvanını kazanarak bir rekor kırdı.

36 FİLM, 4 DİZİ

Tayfur’un toplamda 36 sinema filmi ve 4 televizyon dizisi bulunmaktadır. “Çeşme” filmi, eşi Necla Nazır ile birlikte rol aldığı ve izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen yapımlardan biridir.

TELEVİZYON PROGRAMLARINDAKİ BAŞARILARI

Ferdi Tayfur, “Yetiş Emmioğlu”, “Korolar Çarpışıyor”, “Boynu Bükük Şarkılar” gibi birçok televizyon programına katıldı. Ayrıca, mobilya, boya ve zeytin markaları ile ilgili 3 farklı reklam filmi de çekmiştir.

ROMAN ÇALIŞMALARI

Tayfur’un yaşamına dair birkaç hikaye süren “Şekerci Çırağı”, “Yağmur Durunca”, “Bir Zamanlar Ağaçtım” ve “Paraşütteki Çocuk” isimli dört romanı da bulunmakta. Sanatçının müzik kariyeri, konserleri ve filmleri kadar, yazdığı eserler de onun çok yönlü bir sanatçı olduğunu gösteriyor. Ferdi Tayfur’un toplamda 3 milyar TL gibi kabul edilen mirası, günümüz sanatçılarının talepleriyle kıyaslandığında oldukça dikkat çekici bir düzeyde kalıyor.

“`

Related Posts

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Oda ve borsalarda uygulamalı eğitim

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 21 Nisan’da imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu (MYO), bulundukları il ve ilçelerdeki TOBB’a bağlı 367 oda ve borsa ile eşleştirildi.

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

Son ders zili yarın çalacak: Yaklaşık 20 milyon öğrenci yaz tatiline giriyor

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için yarın ders zili bu kez yaz tatili için çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılını tamamlayarak 79 günlük tatil sürecine girecek. Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler uzun bir maratonun ardından dinlenmeye çekilecek. Yeni eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2025’te başlayacak.