ABD’den BM’ye İsrail tehdidi!

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Risch ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Mast, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup göndererek UNHRC’nin İsrail’e “çok yoğun ve orantısız” bir biçimde odaklandığını ileri sürdü. BM içinde “İsrail karşıtı eğilim” olduğunu iddia eden Risch ve Mast, ABD’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilgili tutuklama kararından dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) karşı açıkladığı yaptırımlara işaret etti.

SORUŞTURMA MEKANİZMASININ KURULMASINI DESTEKLEYENLERE TEHDİT!

Risch ve Mast, İsrail’e yönelik soruşturma mekanizması kurulmasını destekleyen herhangi bir UNHRC üyesi devlet veya BM kuruluşunun benzer yaptırımlarla karşılaşacağına ilişkin tehdit bulundu. Kongre üyeleri, BM Genel Sekreteri Guterres’i söz konusu mekanizmanın kurulmasına karşı “her türlü önlemi almaya ve bunu reddetmeye” davet etti.

Related Posts

Geyve’de Orman Yangını: İki Mahalle Boşaltıldı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Hacılar ve Taşoluk mahalleleri tedbiren tahliye edildi.

Bolu’da Gölette Genç Kayıp

Mudurnu’da kaybolan genç için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı, ekipler suya düştü.

Konya’da ehliyetsiz sürücü dehşeti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, şehrin en işlek caddesinde makas atarak seyreden otomobil, trafik lambalarında kırmızı ışıkta bekleyen bir araç ile park halindeki otomobillere çarptı.

Antalya’da ırmakta akıntıya kapılan çocuk kayboldu

Antalya’nın Serik ilçesinde ırmakta akıntıya kapılan 15 yaşındaki çocuğun bulunması için ekiplerce başlatılan çalışmalara yarın sabaha kadar ara verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, Türkiye her zaman yanımızdadır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa’da Yeni Devlet Hastanesi Temel Atma ve Kuzey Çevre Yolu Köprülü Kavşak ve Bağlantı Yolları Açılış Törenleri’nde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta Türkiye her zaman yanımızdadır” dedi.

Evde Adalet Uygulaması Osmaniye’de Başarıyla Uygulandı

Osmaniye’de, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan müştekinin ifadesi evde alındı.