Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Kadın Girişimci Çilek Üreticiliğinde Örnek Oluyor

Malatya’nın Kale ilçesinde yaklaşık 100 yıl önce çilek üretimi yapıldığı haberi, Bölükbaşıoğlu ailesini harekete geçirdi. 2022 yılında kayısıya alternatif olarak 5 dekar alanda çilek üretimine başlayan Bölükbaşıoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı ve Kale Belediyesi desteğiyle üretim alanını 25 dekara çıkardı.

25 kadına da ekonomik destek sağlayan Bölükbaşıoğlu, yılda yaklaşık 70 ton çilek üretiyor. Malatya ve çevre illerin çilek tüketiminin bir kısmını karşılayan Bölükbaşıoğlu, artan talepleri karşılamak için çaba sarf ediyor.

Ürettiği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, üretim yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kadınların üretimdeki önemine vurgu yapan Bölükbaşıoğlu, hedeflerinden ve projelerinden de bahsederek, “Kale’de kadınlarla birlikte ne yapabiliriz diye düşündüm. Araştırmalarım sonucunda geçmişte çilek üretildiğini öğrendim. Bu beni etkiledi ve bir kooperatif kurma kararı aldım. Başarılı olduk ve birçok kadın iş sahibi oldu. Kadınların emeklerinin karşılığını alması önemli. Aynı zamanda bizim kurduğumuz kooperatif diğer kadınları da teşvik etti. Kayısılarda yaşanan zarara rağmen çilek üretiminin verimli olduğunu görmek sevindirici.” ifadelerini kullandı.

“Yıllık 60-70 ton ürün elde ediyoruz”

Kadınlara örnek olan Bölükbaşıoğlu, üretimi artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bölükbaşıoğlu, “Başladığımız noktada 20-25 kadına iş imkanı sunduk. Talebin fazla olması bizi memnun ediyor. Soğanlık ürünlerimizi daha da genişletmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, Kale’nin her köşesinde çilek üretmektir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve sürekli yenilik peşindeyiz. Kadınların toprakla ilişki kurmalarını önemsiyor ve teşvik ediyoruz.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Necmettin Tuncal da kadınlara destek verdiklerini belirterek, “Tarımın gelişmesi için çeşitli destekler sağlıyoruz. Kadın üreticilere makine, ekipman desteği ve alt yapı oluşturma imkanı sunuyoruz. Hasar gören ürünler yerine alternatif ürünler yetiştirmelerine destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yeni ev alacakları da ilgilendiriyor: Tapu harcı artıyor

İstanbul’da emlak rayiç bedelleri yeniden hesaplandı. Bazı bölgelerde metrekare fiyatları 10 katına çıktı. Bu artış, hem emlak vergisi hem de tapu harçlarını doğrudan etkiliyor.

Tapu sahiplerinin cebinden daha fazla para çıkacak! İki farklı ödeme yükseliyor

İstanbul’da emlak rayiç bedelleri büyük değişiklikler gösteriyor. Bazı semtlerde rayiç bedelleri 10 kat artarken, bu durum hem ev sahiplerini hem de yeni ev almak isteyenleri etkileyecek.

Trump’tan tarife hamlesi: Ülkelere mektup gönderilecek

ABD Başkanı Trump, gümrük tarifeleriyle ilgili yarından (bugün) itibaren ülkelere ne kadar tarife ödeyecekleriyle ilgili mektuplar göndermeye başlayacaklarını açıkladı.

Altının gramı güne yükselişle başladı! İşte altında son rakamlar (03 Temmuz 2025)

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 değer kazanarak 4 bin 285 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0 …

AKP emekliye vermediği parayı köprü ve otoyol yapan müteahhitlere ödeyecek: İşte kanıtı

Temmuz ayı gelir gelmez zamlar sıralandı. Döviz kurlarındaki yüksek nedeniyle İstanbul’da köprü ve otoyollara örtülü zam geldi. Peki zamlar sonrası otoyol ve köprü ücretleri ne oldu? Hazine her araç için şirketlere ne kadar ödeyecek? İşte detaylar…

Türk Eximbank’tan 500 milyon dolarlık tahvil ihracı

Türk Eximbank, 3 yıl vadeli 500 milyon dolarlık tahvil ihracıyla yılın ikinci çeyreğinde uluslararası piyasada işlem gerçekleştiren ilk finans kuruluşu oldu.