18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali, “Üç Ayaklı Kedi” Temasıyla Ziyaretçilerini Bekliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Koç Holding’in desteklediği 18. İstanbul Bienali, “Üç Ayaklı Kedi” başlığıyla 20 Eylül–23 Kasım 2025 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Beyoğlu-Karaköy hattında sekiz farklı mekânda gerçekleşecek olan bienal, sanatın özgünlüğünü ve yenilikçiliğini bir araya getiriyor.

Her dönem farklı mekânlarda gerçekleşen İstanbul Bienali, 40’tan fazla sanatçının eserlerini sunacak. Ziyaretçilere bütünlüklü bir bienal deneyimi yaşatmayı hedefleyen organizasyon, mekânlar arasındaki yakınlık sayesinde kolay erişim imkanı sağlayacak.

Beyoğlu ve Karaköy’de sergilenecek eserler arasında, İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan Galata Rum Okulu da bulunuyor. Aynı bölgede yer alan Zihni Han, Fındıklı’daki galeri ve Muradiye Han gibi yapılar da bienal ziyaretçilerini sanatla buluşturacak mekânlar arasında yer alıyor.

Geleneksel mekânlar dışında bienal kapsamında Eski Fransız Yetimhanesi Bahçesi gibi sıradışı mekânlar da sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak. Christine Tohmé’nin küratörlüğünde gerçekleşecek bienalin üç ayağı, sanata farklı bir pencereden bakma fırsatı sunacak. İlk ayağın ardından 2026’da kurulacak sanat akademisi ve yerel inisiyatiflerle işbirliği içinde gerçekleşecek ikinci ayağın yanı sıra, üretimlerin ve deneyimlerin paylaşılacağı bir sergi ve atölye programı da organizasyonun tamamlayıcı unsurları arasında yer alacak.

Sanatın farklı disiplinlerini bir araya getirecek 18. İstanbul Bienali, sanatseverlerin kalbini fethetmeye hazırlanıyor. Daha fazla bilgi için bienal.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

ÖSYM (DGS) sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. ÖSYM tarafından düzenlenen 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. 20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleşecek sınav için adaylar, sınav giriş yerlerini ve belgelerini merakla bekliyor. Önlisans eğitimini lisans programlarına tamamlamak isteyen binlerce adayın katılacağı DGS’de 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans eğitimine geçiş yapmak isteyenlerler ter dökecek. Peki, DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Oda ve borsalarda uygulamalı eğitim

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 21 Nisan’da imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu (MYO), bulundukları il ve ilçelerdeki TOBB’a bağlı 367 oda ve borsa ile eşleştirildi.

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.