Elektrikli ısıtıcılar yakın kullanımda cilt rahatsızlığına neden olabiliyor

Elektrikli Isıtıcılar Ciltte Hasara Yol Açabilir!

Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, elektrikli ısıtıcılar veya ısı yayıcıların cilde yaklaştırılmaması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Balevi, kış aylarında yoğun ısıtıcı kullanımının ciltte “Eritema Ab İgne” rahatsızlığına sebep olabileceğini belirtti.

Balevi, kronik sıcak temasın ardından ortaya çıkan bu rahatsızlığın ilk aşamada belirtilerinin fark edilmediğini, ancak daha sonra ciltte renk değişimiyle kendini gösterdiğini ifade etti. “Özellikle kış aylarında ısınmak için ısıtıcıya ihtiyaç duyuluyor. Hasta genellikle bacağının yanına ısıtıcı yerleştiriyor veya uzun süre bacağının üstünde laptopla çalışıyor, fırında çalışıyor. Uzun süreli sıcak temasında ‘Eritema Ab İgne’ gelişebiliyor.” dedi.

Balevi, bu rahatsızlığın genellikle bacak bölgesinde görüldüğünü belirterek, hastaların bal peteği rengi veya morumsu koyu kahverengi lekeyle başvurduğunu ve nasıl oluştuğunu sorduğunu söyledi. “Hastanın durumunu analiz ederek, tanı koyuyoruz. Isıtıcı veya ısı yayan her türlü cihazın, deriye mümkün olduğunca yaklaştırılmaması önemli.” diye ekledi.

Biyopsi gerekebiliyor

Isı etkisiyle kızarıklığın lekeye dönüştüğünü belirten Balevi, hastalığın teşhisi için bazen biyopsiye başvurduklarını ve tanı konulduktan sonra hastaları ısıtıcıdan uzak durmaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Isı kaynağından uzak durmanın rahatsızlığın ilerleyen haftalarda azaldığını belirten Balevi, çoğu hastanın birkaç hafta veya birkaç ay içinde tamamen iyileştiğini paylaştı. “İzlenen hastalarda deride anormal kabarma veya çökme gibi belirtiler varsa, tümörel gelişim olabilir. Bu durumda uyanık olmak ve bilinçli davranmak önemlidir.” dedi. (AA)

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Türkiye MS Derneği, MS’in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttu

Her yıl 30 Mayıs, “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar. 

Basur kreminden sonra şimdi de cilt güzelliği için östrojen kremi modası; profesörden kanser uyarısı

Basur kreminden sonra şimdi de cilt güzelliği için östrojen kremi modası; profesörden kanser uyarısı