‘Artı 700’ün devamı ‘Boyut Farkı’, 28 Mart’a kadar İRHM’de ziyaret edilebilecek: Boyutlar arasında

Akıncı Ailesi Koleksiyonundan İkinci Sergi: “Boyut Farkı” İstanbul’da Açıldı

Lale-Cengiz Akıncı çifti, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne bağışladıkları koleksiyonun ikinci sergisi olan “Boyut Farkı” sergisini geçtiğimiz haftalarda İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda ziyarete açtı.

Sergiye, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu, İRHM Müdür Vekili Aygül Uzun Yavaşoğlu, Lale ve Cengiz Akıncı ile birçok sanatsever ve sanatçı katıldı. Ayrıca, bu yıl ikincisi düzenlenen “2024 Naile Akıncı Sanat Ödülü”nün sahibi Burcu Özyılmaz da ödülünü Akıncı çiftinden aldı.

‘Asıl Teşekkür Sanatçılara’

Akıncı, koleksiyonlarını oluşturmaya 1983 yılında başladıklarını ve Türk sanatının önemli isimlerini bir araya getirmeye çalıştıklarını belirtti. Aynı zamanda, koleksiyonun sergilendiği mekân olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ayrı bir vurgu yaparak, gerçek teveccühün koleksiyon değil, Türk sanatçılarına gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Başka Bir Tavırın Sesi’

Sergi küratörü Dr. Ali Kayaalp, sanatçıların farklı alanlara taşıdıkları eserlerin çeşitliliğini vurgulayarak, heykel, cam ve seramik gibi üç boyutlu eserlerin serginin odak noktasını oluşturduğunu belirtti. Serginin, 28 Mart tarihine kadar ziyaret edilebileceği de duyuruldu.

Gelenekselden Çağdaşa

Halil Paşa’dan İbrahim Çallı’ya, Zühtü Müridoğlu’ndan Nuri İyem’e, Zeki Faik İzer’den Bedri Rahmi Eyüboğlu’na kadar birçok ünlü Türk ressamının eserlerinin yer aldığı sergi, geleneksel Türk sanatından çağdaş eserlere uzanan geniş bir yelpazeyi sunuyor. Heykel, cam ve seramik gibi üç boyutlu eserlerin de bulunduğu sergi, sanatseverleri bekliyor.

Related Posts

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

ÖSYM (DGS) sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. ÖSYM tarafından düzenlenen 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. 20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleşecek sınav için adaylar, sınav giriş yerlerini ve belgelerini merakla bekliyor. Önlisans eğitimini lisans programlarına tamamlamak isteyen binlerce adayın katılacağı DGS’de 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans eğitimine geçiş yapmak isteyenlerler ter dökecek. Peki, DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Oda ve borsalarda uygulamalı eğitim

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 21 Nisan’da imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu (MYO), bulundukları il ve ilçelerdeki TOBB’a bağlı 367 oda ve borsa ile eşleştirildi.