Asırlar öncesine ait yeni eserler keşfedildi

Kazakistan’ın Atrau Eyaletinde Sarmatlar Dönemine Ait Mezarlar Bulundu

Kazakistan’ın Hazar Denizi bölgesindeki Atrau eyaletinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda yüzyıllar öncesine ait tarihi eserler gün yüzüne çıkarıldı. Atrau Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki “Karabau-2” kurganında arkeolojik kazılar son 2 yıldır devam ediyor.

Kurgandaki 9 mezarın 7’sinde Sarmatlar dönemine ait takılar, silahlar ve seramik kaplar bulundu. Bu eserler, Milattan Önce (MÖ) 6. yüzyıldan Milattan Sonra (MS) 4. yüzyıla kadar bölgede yaşamış olan atlı göçebe halkın izlerini taşıyor. İnsan kalıntıları da kazılar sırasında ortaya çıkarıldı.

Atrau Bölge ve Tarih Müzesi’nde sergilenen eserler arasında, her iki tarafında dağ leoparının tasvir edildiği ve 370 gram ağırlığındaki altın bilezik oldukça ilgi görüyor.

Araştırmacılar, Atrau bölgesinin Sarmatya İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü bölge olduğunu belirtiyor. Kazak arkeolog Marat Kasenov, bölgede yapılan kazılar sonucunda bin civarında antik eser bulunduğunu ve bunların yaklaşık 100’ünü altın takıların oluşturduğunu aktarıyor. Ayrıca, bölgede daha önce görülmemiş ve iyi korunmuş ahşaptan yapılmış 2 kase keşfedildiğini de paylaşıyor.

Related Posts

Afrika üzerinden geliyor! Bugün başlıyor: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek vatandaşları günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaya çağırdı.

İzmir Buca’daki yangının çıkış anı görüntülendi: Akılalmaz sorumsuzluk pes dedirtti!

İzmir’in Buca ilçesinde başlayarak diğer ilçelere sıçrayan orman yangınının çıkış anı görüntüsü ortaya çıktı. Kaçak bir inşaatta yapılan kaynak işlemi sırasında çıkan yangına ilişkin gözaltı sayısı 5’e yükseldi.

Manavgat Belediyesi’ne operasyon: Belediye Başkanı hakkında gözaltı kararı

Son dakika: Manavgat Belediyesi’ne operasyon… belediye Başkanı Niyazi Nefi Kaya ve 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

Roma’da akaryakıt istasyonunda patlama: 10 kişi yaralandı

Roma’da akaryakıt istasyonunda patlama: 10 kişi yaralandı

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.