Brent petrol 65 doları aştı: Gözler ABD-İran müzakerelerinde

Brent Petrol Fiyatları Günlük Değişim Gösterdi

Bugün uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 65,53 dolardan işlem gördü. Dün ise bu fiyat 65,11 dolara gerilemişti. Ancak, bugün itibarıyla varil fiyatında yaklaşık %0,6’lık bir artış yaşandı ve 65,53 dolara yükseldi. Aynı zamanda, Batı Teksas türü ham petrol varili 62,60 dolardan alıcı buldu.

ABD ve İran Arasındaki Anlaşma Endişeleri Arttırıyor

Fiyatlardaki kısmi artışta, ABD ve İran arasında devam eden nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanamayacağı endişelerinin etkisi bulunuyor. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’un İran’la yaptığı açıklamalar da piyasaları etkiledi. Rubio, uranyum zenginleştirmesine izin vermeyecekleri bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını belirtti ve yaptırımların anlaşma sağlanana kadar devam edeceğini vurguladı.

ABD ile İran arasındaki müzakerelerin zor geçeceği beklentisi, petrol arzında kesintilere neden olabileceğinden fiyatları destekliyor. Öte yandan, Amerikan Petrol Enstitüsü’nün raporuna göre ABD’de ham petrol stokları arttı ve bu da talep endişelerini güçlendirerek fiyatları yukarı çekiyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin de gün içinde resmi stok verilerini açıklaması bekleniyor. Ayrıca, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları da küresel büyümeyi olumsuz etkileyebileceği endişelerini artırıyor. Tüm bu faktörler talep üzerinde baskı yaratarak fiyatları düşürebilir.

Brent petrol fiyatları teknik olarak 67,56 doların direnç, 59,90 doların ise destek seviyesi olarak izlenmeye devam ediyor.

Related Posts

Bilecik’te Kural İhlaline Ceza

Bilecik’te dönüş kuralını ihlal eden sürücülere toplam 3.972 TL ceza kesildi.

Restoranlar tarihinin en kara senesini yaşıyor

Menü fiyatları haftalık değişiyor restoranlar iş yapamaz hale geldi.

İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin yeni karar: Yüzde 50’ye çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin önemli bir değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, fondan yapılacak harcamaların sınırını belirleyen oran 2025 yılı için yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıkarıldı.

SGK’dan otomatik kayıt hamlesi! Yarına kadar kontrol etmeyen borçlu sayılacak

SGK, 15 Temmuz 2025 itibarıyla ÇKS’ye kayıtlı olup Bağ-Kur tescili bulunmayan çiftçilerin sigorta kaydının otomatik yapılacağını duyurdu. SGK uzmanı İsa Karakaş’ın köşe yazısında aktardığı bilgilere göre bu düzenleme, prim yükünü artırırken sosyal yardımları da riske atabilir.

15. yılda 15 mesaj

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi alanında faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler kuruluşu UN Women (BM Kadın Birimi), bu yıl 15. kuruluş yıldönümünü kutluyor. UN Women, bu dönüm noktasında kadın hakları alanında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerken, dünyada çözülmesi gereken eşitsizliklere ve yeni ortaya çıkan tehditlere de vurgu yapıyor.

‘Güven ortamı ekonomiye yarar’

İş dünyası, PKK’nın silahlarını teslim etmesi sürecinin kapsayıcı bir kalkınma zeminini de beraberinde getireceğini değerlendirdi.