Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.

CHP’li Barut: Hayvancılıkta şap krizi büyüyor

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarım ve hayvancılığı bitiren, üreticileri desteklemeyen iktidarın yanlışlarının bedelini çiftçilerin ve halkın ödediğini söyledi.

İzmir’de bomba gibi patlayan trafoda yeni yangın

İzmir Karşıyaka’da facianın eşiğinden dönülen trafoda bugün yeni bir yangın çıktı.

CHP maskeli provokatörlerin oyuncağı haline geldi

AK Parti Kadın Kolları’nın programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leman dergisinin Peygamberimiz’e (sav) hakaretini savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. CHP sadece belediye soyguncularının değil milletten kopuk marjinaller, yüzü maskeli provokatörler, ağzı bozuk sokak eşkıyalarının oyuncağı haline gelmiştir. Özgür Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır.”

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.

Kuzey Kore”de bir ilk: Devasa turizm kompleksi açıldı

Kuzey Kore’nin Kalma Yarımadası’na inşa edilen 20 bin kişilik yeni turizm kompleksi, yerli ziyaretçileri kabul etmeye başladı. 7 Temmuz’da ise ilk kez bir Rus turist grubunun bölgeyi ziyaret edeceği belirtildi.