Meclis’teki gerilimin ardından… Müsavat Dervişoğlu’ndan dikkat çeken ziyaret

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Ermeni Soykırımı’ Tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda önceki gün gerçekleşen oturumda, ‘Ermeni Soykırımı’ konusu tartışma yarattı.

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, Talat Paşa için yapılan anıt hakkında, “Biz, on binlerce Ermeni için anıt dikilmesini isterken, onların katledilmesine sebep olan biri için anıt dikilmesine karşı çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Şenol Sunat, “Ben bu adamı lanetliyorum” dediğinde, Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl, “Lanetlemek” kelimesinin ağır bir kelime olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Yasin Öztürk, Bingöl’ü, “Siz de tarafsız olun. Tarafsız olmalısınız. ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesini kullanıyor, tarafsız olun” diyerek eleştirdi. Tartışmanın alevlenmesi üzerine oturuma ara verildi ve Öztürk’e kınama cezası verildi.

“Manevi Mirasın Takipçisi Olacağız”

Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti lideri Dervişoğlu, bugün İstanbul Şişli’deki Talat Paşa mezarını ziyaret etti.

Talat Paşa’nın mezarına çelenk bırakan Dervişoğlu, dua ettikten sonra Enver Paşa, Mithat Paşa ve diğer mezarları da ziyaret ederek karanfil bıraktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu manevi atmosferde nutuk irade etmeyeceğim. Ancak, bugünün önemi ve anlamı doğrultusunda belirtmek isterim ki, ‘Bir Talat ölür, binlerce Talat doğar.’ Bu manevi mirasın sonuna kadar takipçisi olacağız. Türkiye ve Türk düşmanlarına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Related Posts

Kadınlara askerlik zorunlu oldu! Bugün itibariyle başladı

Danimarka’da kadınlara askerlik zorunlu oldu. 18 yaşına dolduran askere alınacak.

ABD Başkanı Donald Trump, kararnameyi imzaladı! Suriye’ye yaptırımları kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı. Konuya ilişkin Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Bu, ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek ve teşvik etmek için bir çabadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yangına müdahale eden itfaiyecileri öldürdü: FBI ve SWAT alarma geçti

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Trump’tan Netanyahu’ya Gazze şartı: Parayı veriyorum davayı düşürün

ABD yönetiminin son dönemde Gazze’de ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrıları artıyor. Başkan Donald Trump’ın İsrail yargısına müdahale çabaları da bu kapsamda değerlendiriliyor. Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davalarının düşürülmesi için çabalayan Trump, buna karşılık Gazze’deki savaşın bitmesini talep ediyor.

Fethiye’de uyuşturucu operasyonu 5 tutuklama

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddelerle yakalanan 7 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü