MHP’den ‘boykot’ çıkışı: Soruşturmaya sahip çıktılar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geleneksel ve sosyal medyadaki boykot çağrılarıyla ilgili olarak Nefret ve Ayrımcılık ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

2 Nisan boykotu, iktidar kanadında büyük etki yarattı. Bakanlar önce arka arkaya televizyon kanallarında boykot karşıtı açıklamalar yaptı, ardından bakanlar ve iktidar mensupları sosyal medya paylaşımları yapmaya başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da, sosyal medya hesabından boykot çağrıları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

“SORUŞTURMA ‘HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK’ SUÇLARINDAN AÇILDI”

Yıldız açıklamsında şunları kaydetti:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı halkın bir kesiminin ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemeye yönelik, kamuoyunda ‘boykot’ çağrıları olarak bilinen ayrıştırıcı söylemlerle ilgili resen soruşturma başlattı. Soruşturma ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından açıldı, bazı işyerlerine yönelik fiziksel ve sözlü şiddet eylemlerine ilişkin soruşturmalar da bu soruşturma ile birleştirildi.”

Related Posts

23 yaşındaki gençten dilekçe: 500 bin imza topladı

Fransa’da 23 yaşında bir genç, yeni tarım yasasını protesto etmek için başlattığı imza kampanyasına 500 binden fazla imza topladı.

Meteoroloji il il açıkladı: Rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji, Akdeniz, İskenderun Körfezi çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İç Anadolu için sağanak uyarısı yaptı. Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu’da hava açık ve sıcak.

Oxford zirvesine Abdullah Gül’ün eşi damga vurdu: Herkes çantasını konuştu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford Üniversitesi’nde Kral III. Charles’ın da katıldığı bir etkinlikteydi. Ancak etkinliğe damgasını vuran, eşi Hayrünnisa Gül’ün lüks çantası oldu.

Rusya’nın Pasifik kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem; tsunami uyarısı yapıldı!

Rusya’nın Pasifik kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem; tsunami uyarısı yapıldı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Rusya’ya yeni teklif

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya tarafıyla esir takası konularında görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “İstanbul’daki son toplantıda varılan anlaşmaları yerine getirmeye devam ediyoruz …

Fon vaadiyle 6,5 milyonluk vurgun: Tehdit edip dövdüler, eşinden bile para istediler

Bursa’da yurt dışından fon ve kredi sağlama vaadiyle dolandırılan bir iş insanı 6,5 milyon lirasından oldu. Olayla ilgili yakalanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.