Numan Kurtulmuş’a Selahattin Demirtaş çağrısı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bazı üyeleriyle birlikte Diyarbakır’daki temasları kapsamında tarihi Ulu Camii’nde cuma namazı kıldı.

Namazın ardından vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle cami önündeki meydanda çay içti, simit yedi. Kurtulmuş, burada vatandaşlarla sohbet etti ve taleplerini dinledi.

Sohbet esnasında bir vatandaş, Kurtulmuş’a “Bu süreçte size inanmamızı istiyorsanız Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşması lazım” ifadelerini kullandı.

Diyarbakırlıların barış içinde yaşadıklarını, bunun devam etmesini istediklerini, barış ve kardeşlik sürecinin bozulmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etmeleri üzerine Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecinin hayırla neticeleneceğini kaydetti.

TBMM BAŞKANI DEM PARTİLİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Ulu Camii’nden ayrılan Kurtulmuş, daha sonra Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Murat Zorluoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Kurtulmuş, beraberindeki heyetle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun tarafından karşılanan Kurtulmuş’un yaptığı bu ziyaretle DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden ilk TBMM Başkanı oldu.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir