Öcalan serbest kalmak istiyor mu? Bu sabahki konuşmasında dikkat çeken sözler

Öcalan, Silahın Değil Siyasetin Gücüne İnanıyorum

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlattığı ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde ilginç bir gelişme yaşandı.

Terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreni öncesi, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın görüntülü mesajı paylaşıldı.

‘KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜ SORUN OLARAK GÖRMEDİM’

Öcalan, “Silahın değil, siyasetin ve toplumsal barışın gücüne inanıyorum. Ve sizi de bu ilkeyi hayata geçirmeye çağırıyorum,” dedi.

Sürece ilişkin yapılan görüşmelerde ve açıklamalarda sıkça gündeme gelen cezaevi koşulları ve olası “salıverilme” tartışmalarına da değinen terör örgütü lideri, “Kendi özgürlüğümü asla bireysel bir sorun olarak görmedim. Felsefi olarak kişi özgürlüğü toplumdan soyutlanamaz. Birey özgürleştikçe toplum da özgürleşir, toplum özgürleştikçe birey de özgür olabilir. Bu eğilimin gereğine bağlı kalınması önemlidir,” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti