Halktv.com.tr / Özel Haber / Serhat Ağa
DEM Partisi’nin yedi kişilik İmralı delegasyonu, Abdullah Öcalan ile üçüncü kez görüşmek üzere İmralı’da bulunuyor. Heyette Ahmet Türk, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Cengiz Çiçek ve Avukat Faik Özgür Erol yer alıyor.
Ayrıntılı Açıklama 17.00’da
Bu buluşma, PKK lideri Öcalan ile gerçekleştirilen üçüncü görüşme olacak. DEM delegasyonunun, bu akşam saat 17.00’de İstanbul’da görüşme ile ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Silah Bırakma Çağrısı Bekleniyor
Öcalan’ın terör örgütü PKK’ya silah bırakma çağrısının bu toplantı ile kamuya duyurulması bekleniyor.
Çağrının Formatı Ne Olacak?
Milyonlar, bugün Öcalan tarafından yapılacak çağrının içeriği kadar şekliyle de ilgileniyor. DEM ve PKK, Öcalan’ın çağrısının video şeklinde olması gerektiğini belirtmişti. Hükümet ise yasal mevzuatta böyle bir zorunluluğun olmadığını ifade etti.
Kesinlik Kazandı
DEM Partisi kaynaklarından alınan kesin bilgiye göre, söz konusu çağrı video formatında olmayacak. Diyarbakır ve Van’da kurulan büyük ekranlar aracılığıyla heyetin açıklaması canlı olarak izlenebilecek.
More Stories
Ece Gürel’in eşi önce kullanıcı adını böyle değiştirdi sonra ortadan kayboldu: O da kayıplara karıştı
Özlem Vurak Gürzel, Beykoz Belediye Başkan Vekili seçildi
ABD ve Rusya’dan Suriye için ‘acil’ çağrı