Omurga tümörünün tipi tedaviyi belirliyor!

Omurga Tümörünün Türü, Tedaviyi Belirliyor

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörleri hakkında önemli bilgiler verdi. Omurga tümörlerinin, omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde anormal hücre büyümeleri olduğunu belirten Avcı, bu tümörlerin omurganın kendisinde gelişebileceğini ya da vücudun başka bölgelerinden omurgaya yayılabileceğini söyledi.

Omurga tümörlerinin omurilik ve sinir köklerine baskı yaparak ağrı, fonksiyon kaybı ve sinir hasarına yol açabileceğine dikkat çeken Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörlerinin kemik yapıyı ve sinir dokusunu etkileyebildiğini vurguladı.

Omuriliğe Baskı Yapan Tümörler Ciddi Semptomlara Neden Olabilir

Primer omurga tümörlerinin omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde geliştiğini, metastatik omurga tümörlerinin ise vücudun farklı bir yerinden omurgaya yayıldığını belirten Avcı, iyi huylu ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara da değindi.

Avcı, omurga tümörlerinin omuriliğe baskı yaparak ciddi semptomlara yol açabileceğini ve bu semptomların tümörün büyüklüğüne, yerleşim yerine ve sinir yapılarına bağlı olarak değişebileceğini söyledi.

İyi ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara değinen Avcı, iyi huylu tümörlerin genellikle yavaş büyüdüğünü ve çevre dokulara zarar verme olasılığının düşük olduğunu, kötü huylu tümörlerin ise daha hızlı büyüyebileceğini ve çevre dokulara zarar verebileceğini belirtti.

Avcı, iyi huylu tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasının genellikle yeterli olduğunu ancak kötü huylu tümörlerde kemoterapi veya radyoterapi gibi ek tedavilerin gerekebileceğini söyledi. Sinir yapılarına baskı yapan omurga tümörlerinin tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, bu tümörlerin yaşamı tehdit edebileceğini kaydetti.

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Türkiye MS Derneği, MS’in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttu

Her yıl 30 Mayıs, “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar. 

Basur kreminden sonra şimdi de cilt güzelliği için östrojen kremi modası; profesörden kanser uyarısı

Basur kreminden sonra şimdi de cilt güzelliği için östrojen kremi modası; profesörden kanser uyarısı