Sahte internet sitesi ile araç kiralama hizmeti veren çete çökertildi: 250 milyon liralık şüpheli işlem

Diyarbakır’da Altın Vuruş: 253 Milyon Liralık Dolandırıcılık Operasyonu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, piyasanın altında araç kiralama hizmeti sunan şebekeye yönelik “maske” operasyonu düzenledi.

ATM’leri soyarak hesaplarındaki paraları çekmeye çalışan dolandırıcılar, teknik ve fiziki takiple izlendi. Parayı bölüşemeyen şüpheliler arasında çıkan anlaşmazlıklar kameralara da yansıdı.

Şüphelilerin Toplam İşlem Tutarı: 253 Milyon Lira

İHA’nın aktardığı habere göre, polis şüphelilerin hesaplarını incelediğinde, müşterilerden kasko poliçesi, sigorta poliçesi ve depozitolu bedel gibi adlar altında 253 milyon liralık şüpheli işlem yaptıklarını belirledi.

Diyarbakır merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte Mersin, Gaziantep ve Adana’da da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda 200’e yakın olay aydınlatılırken, şüphelilerin yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alınan 15 şüpheli, mahkemeye çıkarılarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)

Related Posts

Kadınlara askerlik zorunlu oldu! Bugün itibariyle başladı

Danimarka’da kadınlara askerlik zorunlu oldu. 18 yaşına dolduran askere alınacak.

ABD Başkanı Donald Trump, kararnameyi imzaladı! Suriye’ye yaptırımları kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı. Konuya ilişkin Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Bu, ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek ve teşvik etmek için bir çabadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yangına müdahale eden itfaiyecileri öldürdü: FBI ve SWAT alarma geçti

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Trump’tan Netanyahu’ya Gazze şartı: Parayı veriyorum davayı düşürün

ABD yönetiminin son dönemde Gazze’de ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrıları artıyor. Başkan Donald Trump’ın İsrail yargısına müdahale çabaları da bu kapsamda değerlendiriliyor. Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davalarının düşürülmesi için çabalayan Trump, buna karşılık Gazze’deki savaşın bitmesini talep ediyor.

Fethiye’de uyuşturucu operasyonu 5 tutuklama

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddelerle yakalanan 7 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü

ABD’li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Greene’den Zohran Mamdani’ye övgü