Suriye’ye DSÖ tarafından gönderilen tıbbi yardım malzemeleri İstanbul’a ulaştı

DSÖ, Suriye’ye Sağlık Yardımı Ulaştırmaya Başladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Suriye’de yaşayanlara sağlık yardımı ulaştırmaya başladı. DSÖ’nün desteğiyle, Travma Acil Cerrahi Kitleri (TESK) ve temel ilaçları içeren 50 tonluk tıbbi malzeme, İstanbul Havalimanı’na getirildi ve gümrük işlemlerinin ardından Suriye’ye ulaştırılmak üzere TIR’larla Mersin’e gönderilecek.

AB İnsani Yardım fonundan alınan malzemeler arasında, acil durumlarda travma bakımı için özel olarak tasarlanmış cerrahi aletler, anestezi malzemeleri ve sterilizasyon malzemeleri içeren kitler bulunmaktadır. Ayrıca, hastanelerin ve kliniklerin hem acil hem de rutin ihtiyaçlarına cevap verebilmelerini sağlamak amacıyla, yaygın hastalıkları tedavi etmek ve hastalık salgınlarını önlemek için temel ilaçlar da yardım malzemeleri arasında yer almaktadır.

Related Posts

Son iki haftada 900’den fazla deprem oldu! Halk uyuyamıyor

Japonya’nın güneyindeki Tokara Adaları’nda son iki haftada 900’den fazla deprem meydana gelmesi, bölgede yaşayanları endişelendirdi. Sürekli sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceleri uykusuz kalıyor, evlerinde her an sallantı olabileceği korkusuyla yaşıyor.

CHP’li Barut: Hayvancılıkta şap krizi büyüyor

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarım ve hayvancılığı bitiren, üreticileri desteklemeyen iktidarın yanlışlarının bedelini çiftçilerin ve halkın ödediğini söyledi.

İzmir’de bomba gibi patlayan trafoda yeni yangın

İzmir Karşıyaka’da facianın eşiğinden dönülen trafoda bugün yeni bir yangın çıktı.

CHP maskeli provokatörlerin oyuncağı haline geldi

AK Parti Kadın Kolları’nın programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leman dergisinin Peygamberimiz’e (sav) hakaretini savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. CHP sadece belediye soyguncularının değil milletten kopuk marjinaller, yüzü maskeli provokatörler, ağzı bozuk sokak eşkıyalarının oyuncağı haline gelmiştir. Özgür Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır.”

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.

Kuzey Kore”de bir ilk: Devasa turizm kompleksi açıldı

Kuzey Kore’nin Kalma Yarımadası’na inşa edilen 20 bin kişilik yeni turizm kompleksi, yerli ziyaretçileri kabul etmeye başladı. 7 Temmuz’da ise ilk kez bir Rus turist grubunun bölgeyi ziyaret edeceği belirtildi.