Filistin’deki İhtiyaç Sahibi Ailelere TİKA’dan Ramazan Yardımı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayında Filistin genelinde yürüttüğü program kapsamında 6 bin 600 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi teslim etti. Ayrıca imarethane, huzurevi ve yetimhanelere erzak desteği sağlandı.
Gazze savaşı sonrası işsizlik ve yoksulluk oranlarının tarihi seviyelere ulaştığı Filistin’de TİKA’nın teknik kalkınma projeleri devam ederken, Ramazan ayında planlanan insani yardımlar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
2025 yılı Filistin Ramazan Programı kapsamında Gazze’de kurulan TİKA Ramazan Mutfağı ile Ramazan ayı boyunca planlanan iftar yemeği dağıtımları devam ediyor. Merkez ve kuzey bölgelerinde çadırlarda yaşayan 2 bin 500 aileye gıda paketi yardımı yapıldı.
Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde uygulanan program kapsamında mülteci kamplarında yaşayanlar, Bedevi toplulukları, Filistinli Türkmenler ve engelli bireylere gıda paketi yardımı sağlandı.
İmarethaneler unutulmadı
TİKA, tarihi ve kültürel mirasın önemli bir parçası olan imarethaneleri de destekledi. Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi, Haseki Sultan İmarethanesi, Eyüp Ensari İmarethanesi ve Hz. Nuh Tekkesi Aşevi’ne iftar yemeği hazırlıkları için erzak malzemeleri sağlandı. Ayrıca huzurevi ile yetim çocuklara hizmet veren Kufr Nima Çocuk Derneği mutfaklarına da yardım ulaştırıldı.
TİKA, 2025 Ramazan programı kapsamında Filistin’de 6 bin 600 adet gıda paketi dağıtırken, imarethane, aşevi ve huzurevi gibi merkezlere sağlanan erzaklarla yaklaşık 120 bin öğün iftar yemeği dağıtımına katkı sağladı.
Filistin halkının huzurlu bir Ramazan geçirmesi için çalışmalarını sürdüren TİKA, yardımlarına devam ediyor. – ANKARA