TÜRK-İŞ’ten YÖK’ün “İşçi, memurun amiri olamaz” kararına tepki

YÖK’ün Kararı Hakkında TÜRK-İŞ’ten İtiraz Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere gönderdiği yazıda, işçi statüsündeki kamu çalışanlarının, memur statüsündeki çalışanların amiri olamayacağını belirtti.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, karara itiraz ederek, “Emeğin statüsü olmaz.” dedi. Alemdar, yazılı açıklamasında, “İşçinin yöneticilik yapamayacağına dair ne Anayasamızda ne yasalarımızda bir engel var. Tersine, kamu görevlerinin liyakat esasına göre yürütülmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir.” ifadesini kullandı.

YÖK’ün Açıklaması Eşitlik İlkesine Aykırı Görülüyor

Alemdar, YÖK’ün yazısının hukuki bir geçerliliğinin olmadığını belirterek, “Yoruma dayalı, eşitlik ilkesini zedeleyen bir yaklaşımdır.” şeklinde eleştirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı, tüm yasal yolların kullanılacağını belirterek, “Gerekirse bu meseleyi en üst makama, Cumhurbaşkanlığı’na kadar taşıyacağız. Bu anlayışın önüne geçmek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Related Posts

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Ukrayna ordusu Herson bölgesinde bir apartmanı vurdu: Enkaz altında onlarca kişi var

Herson Bölgesi Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Alyoşki kasabasında bir apartmanı vurduğunu, enkaz altında onlarca kişinin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Edirne’de tır sürücüsü aracında ölü bulundu

Manisa’dan yüklediği malzemeyi Edirne’ye getiren tır şoförü aracında ölü bulundu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu